Eerste energieprestatiegarantie is een feit

20 oktober 2015

De eerste energieprestatiegarantie is een feit. Bouwgarant heeft een garantie ontwikkeld voor de energieprestatie van bouwkundige maatregelen in koophuizen. Dit is conform de afspraak in het Energieakkoord.

De eerste particuliere Nul op de Meter woning van Nederland werd door Stef Blok, minister voor Wonen, op woensdag 14 oktober jl. in Zoetermeer officieel geopend. Nul op de meter is vernieuwend. Binnen tien werkdagen wordt een woning voorzien van een nieuwe geïsoleerde gevel, nieuwe installaties en een dak met zonnepanelen. De werkzaamheden vinden plaats terwijl de huiseigenaar gewoon thuis kunnen blijven wonen. Bij de woning komt de energiemeter aan het eind van het jaar nagenoeg op nul uit en dat is goed nieuws voor zowel de bewoner als het milieu. De bewoner krijgt daarom na de verbouwing een Nul op de Meter prestatiegarantie van BouwGarant.

De nul-op-de-meter-renovaties helpen om wijken te verbeteren. Voor bewoners van een huis worden het wooncomfort en de waarde van de woning verbeterd. Voor de bouw- en installatiesector betekent dit meer werk. Samen met bouwbedrijven, architecten en installateurs ziet én zoekt Zoetermeer naar ontwikkelkansen, moedigen vernieuwingen aan en brengen belanghebbenden met elkaar in contact. Dit project draagt bij aan een duurzamer Zoetermeer en een gezonde, leefbare stad.

Duurzaamheid is één van de thema's van Bouwend Nederland. Voor meer informatie klik hier.