Zet nu een stap naar de verwarming van de toekomst

13 maart 2017

Nederland gaat stap voor stap van het aardgas af, voor een beter klimaat. In 2050 is bijna alle energie duurzaam, ook de energie voor verwarming van huizen. Nu heeft nog zo’n 95 procent van de woningen verwarming op aardgas. Daarvoor komen duurzame warmtenetten (stadsverwarming), elektrische warmtepompen, zonneboilers en biomassa voor in de plaats.

Wie nu al zelf een stap wil zetten, vindt op www.duurzamewarmte.nl een overzicht van de mogelijkheden die er zijn om het huis op duurzame manier te verwarmen: (hybride) warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Met een handige advies op maat tool ontdekt u welke technieken in uw huis mogelijk zijn. U vindt er informatie over kosten, wat het oplevert, welke subsidies er zijn en tips voor het toepassen van bijvoorbeeld een warmtepomp.

De website www.duurzamewarmte.nl is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de brancheverenigingen voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. De campagne is een afspraak uit het Energieakkoord voor duurzame groei. Meer dan veertig organisaties sloten in september 2013 dit akkoord voor verduurzaming van onze samenleving en economie.