Energieopwek.nl geeft completer beeld

18 september 2018

Energieopwek.nl geeft vanaf nu een completer beeld van de productie van duurzame energie in Nederland. De site laat nu meerdere bronnen zien hieraan een bijdrage leveren.

Nieuwe bronnen

Een belangrijke toevoeging is de bijdrage van warmtepompen. De inzet van deze techniek zal naar verwachting de komende jaren groeien. Ook is er nu een uitsplitsing naar de productie van wind op land en wind op zee.
De site laat ook gebruik van biomassa en afval zien. Er is een aparte knop die de bijstook van biomassa in elektriciteitscentrales toont. Ook is er eentje voor de bijdrage van houtkachels. Die bijdrage zal vooral in de herfst en winter zichtbaar worden. Een andere nieuwe bron is de energieproductie van afvalcentrales.

Het verhaal

Energieopwek.nl is een site van het Energieakkoord. Het is een samenwerking tussen de Borgingscommisie van het Energieakkoord, Gasunie, Netbeheer Nederland, Tennet, en EnTranCe. De laatste is een onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. De site laat realtime de productie van duurzame energie zien. Door de bijdrage van alle bronnen zichtbaar te maken vertelt de site het verhaal van de energietransitie met al zijn pieken en dalen.