DOEN staat centraal bij werkconferentie Topsector Energie

16 oktober 2014

Ruim 500 mensen uit de energiesector zijn afgekomen op de jaarlijkse Werkconferentie van de Topsector Energie. In de inleidingen van onder meer Boegbeeld Manon Janssen en voorzitter Borgingscommissie Energieakkoord Ed Nijpels, kwam duidelijk naar voren dat de tijd van praten voorbij is.

De Nationale Energieverkenning laat zien dat we op de goede weg zijn, maar dat we moeten versnellen om de doelen te halen.

Volgens Manon Janssen draait de uitvoering niet meer louter om technologie en financiering, maar vooral om de veranderkracht van de samenleving. Het feit dat er veel geld blijft liggen in fondsen en subsidieregelingen voor verduurzaming, geeft aan dat we nog onvoldoende in beweging komen.

Ed Nijpels wond er geen doekjes om: “Het bedrijfsleven is aan zet. De energiesector moet nu leveren wat in het Energieakkoord is afgesproken.” Hij gebruikte daarbij het beeld van meer busjes in de straten – doelend op het verkeer van aannemers en installateurs die lokaal de bouw energiezuinig maken.

In de parallsessies konden de deelnemers de daad bij het woord voegen: of het nu gaat om Human Capital, systeemintegratie, biobased economy, sociale innovatie, de oproep is duidelijk: Aan de slag!

Verslag conferentie bekijken