Opleiding helpt Energieakkoord

7 mei 2014 

De opleiding Energiecoördinator voor energieadviseurs geeft handen en voeten aan afspraken uit het Energieakkoord. De opleiding start op 19 mei 2014 in Hilversum. FedEC (Federatie van Energieconsultants) organiseert de opleiding.

De afspraken en doelstellingen geformuleerd in het Energieakkoord moeten worden uitgevoerd. Er zijn veel wettelijke taken waar energieadviseurs mee aan de slag moeten. De subsidieregelingen voor de Topsector Energie zijn geopend, er is 48,8 miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van energie-innovaties, onder meer voor energiebesparing in de gebouwde omgeving. Adviseurs kunnen kunt dus subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Hoe? De docenten van de Federatie van Energieconsultants (FedEC) geven de antwoorden tijdens de vierdaagse opleiding Energiecoördinator.

Bijscholing
Vier dagen lang geven experts lessen. Van het modelleren van het energieverbruik tot het inkopen van elektriciteit en gas. Speciale aandacht is er voor het meten en registeren van energieverbruik; meten is weten. Doel van de opleiding op MBO+/HBO niveau is cursisten bekend te maken met energiebeheer. Hoe breng je systematisch in kaart hoe het energiegebruik binnen de organisatie verdeeld is? Hoe bepaal je wat een acceptabel of juist ongewoon hoog verbruik is? Hoe bepaal je terugverdientijden?

Waar en wanneer
Op 19, 20, 26 en 27 mei 2014 organiseert de Federatie van Energieconsultants (FedEC) de vierdaagse praktijkopleiding 'Energiecoördinator'. De opleiding vindt plaats in Hilversum maar kan ook als incompany opleiding op locatie worden georganiseerd. Meer weten? Kijk op www.fedec.nl of mail naar dlandzaat@fbbv.nl.